Infosessie Zelf-vertrouwen creëeren

Zelf-vertrouwen is niet wat je denkt dat het is (er is je een grote leugen verteld)


Er is een misconceptie over zelfvertrouwen in de maatschappij. Het wordt meestal opgevat dat dit betekent dat je geen angsten meer ervaart, dat je je geen zorgen meer maakt, niet meer piekert. Dit komt nooit want dit betekent dat je gewoon niet meer menselijk bent.De grote leugen is dat de maatschappij belooft dat zelf-vertrouwen zal groeien door externe omstandigheden: de juiste partner, de juiste lichaamsvormen, de afwezigheid van angst en zorgen, de juiste job, het juiste huis bla bla bla.

Wat ik je wil laten zien is: Je kan angst voelen, je kan het moeilijk hebben, je kan pijn ervaren en toch zelf-vertrouwen hebben. Want zelfvertrouwen is vertrouwen in jezelf ontwikkelen. Een fundament bouwen die onwrikbaar is.


Zelfvertrouwen ontwikkel je door steeds opnieuw voor jezelf te kiezen zodat je jezelf letterlijk begint te vertrouwen. Het zelf vertrouwen.Een gebrek aan zelfvertrouwen ontstaat door jezelf te verlaten. Door op te houden jezelf te zijn. Dit doe je niet uit vrije wil maar uit pijn. Wanneer je ervaren hebt dat je verlaten word als je jezelf bent, dan kies je er automatisch voor om een deel van jezelf te verbergen.


Het deel dat ongewenst is. Je verliest jezelf. Je verliest het vertrouwen om jezelf te zijn want het levert je afwijzing en kritiek op. En dat...doet enorm veel pijn. En dat... hebben we allemaal meegemaakt.


Wat is dan de waarheid?

Het gaat er dus over om jezelf terug te vinden. In jezelf en niet meer buiten jezelf. Dat is niet wat de ene wel heeft en de andere niet. Ik weet dat bijna niemand echt zelf-vertrouwen heeft. Een persona van 'het kan me niks schelen' of 'ik kan alles aan' is geen zelf-vertrouwen maar een overlevingsmechanisme.

En die had je nodig om de pijn letterlijk te over-leven. Maar nu houd het je vast op de plek waar je nu bent. Twijfel en vooral afhankelijk van de goedkeuring van de mensen rondom ons.

Ondertussen weet je al dat dit niet werkt, anders zou je wel al zelfvertrouwen hebben.

Deze infosessie is eraan gewijd je hierin mee te nemen en vooral dieper in te gaan op de vraag:


Wat kan je dan WEL doen om echt, diep en blijvend zelf-vertrouwen te creëren voor jezelf?
Curriculum


  Infosessie
Beschikbaar in dagen
dagen na inschrijving

Start nu!